Регистратура

Стоматология

Стоматологичният кабинет е с изцяло обновена визия, целяща максимално удобство и комфорт.

В областта на естетичната стоматология се прилага подреждане на зъбите чрез естетично зъбопротезиране, поставяне на керамични фасети, работи се със съвременни системи за избелване на зъби. Използва се и най-новия уникален метод за лечение на пародонтоза с активен кислород (озонотерапия) и обработка и лечение на пародонтални джобове с високоенергиен диоден лазер.

 В контекста на корекцията на лицево – челюстни проблеми, в кабинета се предлага и извършване на естетични манипулации с филъри и ботокс. Иновативен метод на лечение е решаването на проблема Gummy smile и терапия на броксизъм с приложение на ботокс.

 

Съвременна система за озонотерапия е прилагана за лечение на стоматологични заболявания и корекции на синузит, възпаление на сливици и др. Работи се и с инфрачервен лазер за откриване на места с изразена патология и болезненост.

 Когато решите да ползвате, която и да е от предложените процедури от естетичната стоматология, при нас Вие имате осигурено индивидуално електронно досие, копие от което получавате веднага след провеждане на процедурата. То ще съдържа точна информация за съществуващи алергии, диагностицираните проблеми, извършени манипулации и вид на приложените продукти, както и точна хронология на тяхното провеждане, с цел да се спази препоръчаната продължителност на провежданите терапии и да се избегне нежелан ефект от успоредно приложение на различни продукти при посещение на други центрове.

Ортодонтско лечение

Зъбните алайнери

(наричани-невидими брекети или изравнители) са иновативен,модерен и високо ефективен метод за изправяне на зъбите и коригиране на захапката.Основното предимство на алайнерите е бързината, с която се постига желаният краен ефект, високата естетика на съзъбието по време на носене на прозрачните шини и достъпната им цена.

Цената на лечението с алайнери варира в широки граници и зависи от сложността на случая, вида на зъбната деформация и съответно времето необходимо за лечение.Продължителността на лечението зависи и от бройката алайнери в индивидуалния комплект. Точната цена за всеки конкретен клиничен случай може да бъде определена едва след извършен преглед,диагностика и анализ на съзъбието.

Алайнерите представляват,

прозрачни снемаеми шини,изработени от пластично-еластични биосиликони, които се поставят върху зъбната редица.

​В зависимост от зъбните деформации, денталният лекар може да назначи лечение с алайнери само на едната или и на двете челюсти едновременно.

 Ортодонтското лечение започва с преглед, за да се постави точна диагноза, да се обсъдят различните възможности за подреждане на зъбите и да се избере най- подходящият вариант.

​Взимат се отпечатъци от горната и долната зъбна дъга, за да се изработят модели. Извършва се анализ както на отделните зъбнни дъги, така и на оклузията. Необходимо е всеки пациент да има панорамна снимка ,понякога и профилна телерентгенография.

​При необходимост преди поставяне на самите алайнери се извършва т.нар. стрипинг- полират се междузъбните контакти и повърхности, за да се освободи необходимо място за подреждане на зъбите. Това, разбира се, се случва в границите на емайла и не се появява чувствителност на зъбите и не е предпоставка за развитие на кариес. Недоброто почистване на зъбите преди поставяне на алайнери е ключ към поява на кариеси. Все пак, за да предпазим максимално пациентите си, препоръчваме реминерализираща паста, която да поддържа съзъбието, а също така и да стационира началните кариозни лезии.

​Алайнерите се поставят често с т.нар. бутони, които служат за по-бързо и лесно преместване и ротиране на зъбите. Те се изработват от фотополимеризиращ композиционен материал и се поставят без да се наранява зъбната повърхност. Алайнерите се носят различно време спрямо тежестта на случая.

​Те се носят денонощно с изключение на времето, когато пациентът се храни. Те трябва да бъдат почиствани с хладка, а не гореща вода.

 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО алайнерите се свалят преди хранене и преди чистене на зъбите, след което се поставят отново. Свалянето и поставянето на алайнерите става бързо, лесно и напълно безболезнено.

Ортодонтско лечение с алайнери се прилага при:

Скупчване на зъбите

Наличие на разстояния между зъбите (диастеми и/или треми)

Неправилно позиционирани постоянни зъби (след смяна на млечните зъби)

Зъби завъртяни в неправилна посока

За профилактика след лечение с брекети

При алергия към метали (ползвани при лечение с брекети и зъбни апаратчета)

Алайнерите могат да се ползват за корекция, както на малки дефекти на еденични зъби, така и на сериозни проблеми на цялото съзъбие.

Алайнерите не трябва да се използват при:

Остър стадий на парадонтоза

Гингивит (възпаление на венците)

Зъбен камък

Травма на зъбите (вкл. след луксация)

Груби аномалии и сериозни зъбно-челюстни деформации.

Никнещи зъби

Множествена адентия – липса на голям брой зъби (повече от 4-5)

Важно е по време на лечението с алайнери да няма възпалителни заболявания, не само на зъбите, но и на венците.Много от противопоказанията са временни, а съпътстващите заболявания могат да бъдат лекувани, след което да се престъпи към лечение на съзъбието с алайнери.

Предимства на алайнерите

Лекотата и прозрачността на алайнерите, запазват естетиката за пациента през цялото време на ортодонтското лечение

Кратки срокове -бързо постигане на ефективен краен резултат

Предвидим-Прогнозируем ефект от ортодонтското лечение чрез компютърно 3D моделиране на отделните алайнери

Достъпна цена – лечението с алайнери от финансова гледна точка е по-достъпно в сравнение с други методи ползвани в денталната медицина.

Алайнерите лесно се почистват и подържат с топла вода и мека четка за зъбии паста за зъби

Лесно се хигиенизираустната кухина по обичайния начин,само се свалят алайнерите преди чистене на зъбите.

Лесно се поставят и снемат от пациентите.

Не алергизират-алайнерите са изработени от хипоалергенен биосиликон

При ползване на алайнери нямапредпоставки за развитие на кариес

Не се наранява или уврежда лигавицата на венците при носене на алайнерите

Бързо се адаптират пациентите с наличието на алайнерите ,нямат усещане за чужд елемент в устата си

лайнерите са изключително леки и прозрачни и съответно са много удобни за носене и ползване,не се наранява или уврежда лигавицата на венците при носенето им.

Информация за хода на лечението

При ортодонтското лечение с алайнери се преминава през няколко етапа:
Етап 1
Преди започване на лечението със зъбните алайнери е необходимо,да се извърши пълно саниране на устната кухина. За добрата устна хигиена задължително е премахването на надвенечния и подвенечния зъбен камък и полиране на зъбите с “air-flow”. В случай на наличие на зъбен кариес, необходимо е той да бъде излекуван преди започване на ортодонтското лечение. При наличие на кървене от венците се прави лазерно почистване и лечение .

Етап 2

В СТОМАТОЛОГИЧНИЯ КАБИНЕТ
Денталният лекар определя дали алайнерите, като метод на лечение са подходящи за пациента.

Ако се установи, че е възможна корекция на захапката с алайнери, специалистът взима диагностични отпечатъци на съзъбието и фиксира захапката.. Отпечатъците и рентгеновата снимка се изпращат в лаборатория, където се извършва диагностика и анализ.

Етап 3

В ЗЪБОТЕХНИЧЕСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ
С помощта на 3D скенер и компютърно моделиране,се създава виртуален модел на съзъбието.

Изчислява се траекторията на движение на зъбите, отчитат се всички параметри ,уточнява се броя на стъпките-броя на шиничките и след това се преминава към 3D принтиране на алайнерите с помощта на специален принтер.

Следва процес на пресоване с вакуумно-формиращ механизъм и накрая полиране.

Етап 4
След изработването на персоналния комплект алайнери, денталният лекар поставя първия от комплекта в устата на пациента.

Пациентите получават подробни указания относно използването на алайнерите, кога и как да ги сменят сами след всяка стъпка от процеса на лечение, как да се грижат правилно за тях. Подравняването на зъбите става постепенно. Всеки нов алайнер движи зъбите в желаната и предварително заложена при производството на алайнера посока. Необходимите посещения за проследяване на лечението при лекуващия Ви дентален лекар са сравнително редки – не по-често от 1 път месечно.

След края на ортодонтското лечение пациентите са задължени да носят ретайнери поне година след края на лечението, за да се стабилизира получения резултат. При неспазване насоките на лекаря, се получават рецидиви.

Потвърдени

Мнения на пациенти

#
$

Димо А.

Пациент

д-р Румяна Станчева

– Д-р Станчева от първия миг печели доверието на пациента, което е предпоставка за постигане на максимално добър резултат от провежданата терапия.

Христина И.

Пациент

Д-р Наталия Ганчева

– Късметлийка съм че кабинетът ѝ ми е под ръка. Изключително внимателна и отзивчива. Препоръчвам!

Румен И.

Пациент

Д-р Наталия Ганчева

– Малко време за изчакване. Много любезна, с чудесно отношение към пациента, разбираемо обяснява какво прави и какво трябва да бъде направено. Доволен.

Виктория И.

Пациент

Д-р Наталия Ганчева

Д-р Наталия Ганчева беше изключително мила и нежна, много разбрана и работи изключително чисто. Веднага видя проблема в зъба и започна незабавно лечение след като ми обясни обстойно състоянието му. От тук нататък само при нея ще ходя .Страхотен специалист! Препоръчвам! Много Благодаря! 🙂 

Цветина Н.

Пациент

Д-р Наталия Ганчева

Останахме доволни и аз, и годеникът ми от цялостното ѝ отношение, внимание и разбиране, но цените но се сториха високи. Това в крайна сметка, не е фактор – всеки сам си преценява възможностите, просто е хубаво да се има предвид.

The form you are trying to view does not have Embedded display type.